הפעילות התרבותית , פיתוח תחומי עניין חדשים, יחס אישי ומכבד לכל דייר הם חלק מהנקודות שהועלו על נס במכתב שנשלח להנהלה
לנהל בית אבות ובו מאות דיירות ודיירים ועשרות רבות של עובדים, אנשי צוות רפואי ומנהלי, איננה משימה קלה. מדי יום המערכת הגדולה ומורכבת, צריכה לתת מענה לבעיותיהם של הדיירים בכל המחלקות ולהעניק להם את השירות המיטבי.
בית האבות הספרדי בחיפה, הנמנה על בתי האבות הגדולים והמתקדמים בישראל הוא "המראה" של החברה בארץ. יש בו דיירות ודיירים ילידי הארץ בצד עולים חדשים, ניצולי שואה, גברים ונשים, מטווחי גיל שונים, חילוניים, שומרי מסורת ודתיים, דוברי עברית, רוסית, רומנית, אנגלית ושפות רבות נוספות. כל דייר ומצב התפקוד שלו: תשוש נפש, דייר צלול, בעל מגבלות פיזיות, בצד זה המתפקד עצמאית. כל דייר והמסגרת התומכת המתאימה לו.
לכן, אין זה דבר מובן מאליו, שעשרות מעובדי בית האבות הספרדי בחיפה, דיירים ובני משפחותיהם חתמו על מכתב שהופנה להנהלת הבית ובו הם משבחים את תפקוד בית האבות, מנהלו ירון רז ויו"ר ההנהלה עו"ד יוסף גילאור, יחד עם כל חברי ההנהלה, הפועלים בהתנדבות לטיפול אופטימלי בדיירים ובבני משפחותיהם.
במכתב מציינים החותמים בין השאר את הפתיחות שמגלה ההנהלה לכל נושא שמועלה בפניה על ידי צוות העובדים או הדיירים ובני משפחותיהם. "קיומו של הרצון התמידי להשתפר ולהתייעל ובכלל להקשיב לדיירים ולמשפחות הדיירים בכל דבר ועניין שעל ליבם, זהו דבר הראוי לשבח עצום !" כתבו הדיירים, המשפחות ועובדי הצוות בפניה להנהלה.
עוד מציינים הכותבים שלמרות שבית האבות גדל מאוד בשנים האחרונות וקולט עוד ועוד דיירים ובד בבד מרחיב את המחלקות "הוא לא נפל למלכודת הסרבול והסחבת ואובדן המגע האישי כמו שקורה לארגונים גדולים".
לפעילויות הפנאי והתרבות, תרומה מכרעת לאיכות חייו של הדייר ולשביעות רצונו מחייו. מחלקת התרבות בבית האבות הספרדי מקיימת פעילויות פנאי מגוונות לאורך יומו של הדייר כדי להעצים את סיפוקו ואושרו. פעילות שלא נעלמת מעיניהם של בני המשפחות ומכאן נשאבת שביעות רצונם מהטיפול הניתן ליקיריהם.
בבית האבות שמים דגש על חשיפת הדיירים לתחומי עניין חדשים, לתחביבים ואפילו לפיתוח מיומנויות חדשות, פעילות שאינה קלה בהתחשב בגילם ובמצבם של דיירות ודיירי הבית. למרות זאת, הצוות המטפל בהשראת ההנהלה אינו מוותר ונעזר במומחים ומנחים מהחוץ כדי לעמוד במטלות הללו. הקשרים החברתיים, שהם פועל יוצא של פעילויות התרבות מסייעים בסופו של תהליך לדיירים להתמודד עם משברים, עם מצבי רוח וגם עם מחלותיהם.
פעילויות פנאי והעשרה, מהוות מקור עיסוק נפלא שאינו תלוי גיל, מוצא או דת. כל הדיירים מוזמנים ליהנות ולהעשיר את חייהם בפעילויות השונות, כל דייר על פי העדפותיו. חוויות אלו מוסיפות "טעם לחיים" ומהוות ערך מוסף משמעותי לחיים המגוונים בבית האבות הספרדי ולמקור להערכה וחיקוי מאנשי המקצוע בתחום הגריאטרי בארץ.
במכתב לא שוכחים בני המשפחה והדיירים לציין את יחסו המכבד של מנהל הבית ירון רז לכל אדם, "נוהג ללא משוא פנים, ישר וצנוע". ההרגשה שהוא נותן שהפניות של הדיירים חשובות לו והדברים מטופלים ברצינות על ידי אנשי הצוות, יחס זה משפיע גם על אנשי הצוות בבית האבות המעבירים את היחס למטופלים ולבני משפחותיהם.
עו"ד יוסף גילאור יו"ר ועד העדה היהודית הספרדית בחיפה ויו"ר בית האבות , וירון רז מנכ"ל בית האבות, הפכו את המקום לבית פתוח, זורם, משתנה לפי הזמן והתקופה, רגיש לצורכי לקוחותיו , לומד ומלמד.
עו"ד גילאור הביא איתו חזון ולא עוצר לרגע, דוחף מדרבן ומתווה מדיניות. יחד עם הנהלת בית האבות וצוות העובדים המיומן והמסור יצרו את החזון "לשאת את דגל הזקנה בקהילה" ועושים ככל יכולתם לצקת בו תוכן ולהפוך אותו למציאות.